Waalmagazine

Beleef de Waal magazine

Het Beleef de Waal-magazine zag eind 2017 het levenslicht. Het is een glossy magazine geworden met teksten van Emmie Nuijen en Jan van den Berg, redactionele steun van Sonja Seuren en Johan Kaspers en vormgeving/fotografie van Studio Finton. Daarnaast leverden meerdere mensen materiaal aan.

Het tijdschrift kwam tegemoet aan de wens van de provincie Gelderland om een afsluitend document te hebben voor de ‘Beleef de Waal’-projecten. Maar het was veel breder dan dat, met interviews, natuurweetjes en toeristische tips.

Over Beleef de Waal
Project ‘Beleef de Waal’ was oorspronkelijk bedoeld voor stimulering van recreatie en toerisme rondom rivier de Waal. Halverwege 2012 is hiermee gestart in de vorm van werkateliers voor bewoners en betrokkenen langs de Waal. Van hieruit zijn weer initiatiefnemers Rondjes Pontje aan de slag gegaan, samenwerkend in de ‘community of practice’ met ondersteuning van de provincie Gelderland door middel van een beleefmakelaar en subsidie. Diverse activiteiten, routes en evenementen zijn er georganiseerd voor de beleving van rivier de Waal. Een kleine opsomming: Tour de Waal, Tiel Maritiem,  Ri4daagse,  Theater Over en Weer,  3Oever Festival. Maar ook Dwaalroutes, WaalWoemies, Takkenweken, Verhalen van de Waal, Verbeelding van de Waal, Waaljutters vallen onder noemer ‘Beleef de Waal’.

Het project ‘Beleef de Waal’ eindigde bij de Provincie Gelderland op 1 januari 2018 en gaat verder bij stichting Onze Waal.

Back To Top