Derde Struingids is verschenen!

Struingids 2021 overhandigd

Op 22 april is de nieuwe (derde) Struingids officieel overhandigd aan burgemeester Sjors Fröhlich. De gids tussen Lek & Linge is inmiddels enthousiast ontvangen door de lezers.

De nieuwe struinroutes leiden je door onontdekte plekken in het landschap. Van Vrijstad Vianen struin je langs de Lek naar Vrijstad Culemborg, waarbij je over het imposante Fort Everdingen komt. Een ronde door de groenste plekken van glasstad Leerdam is ook een klapper.

De nieuwe Struingids 2021Leonie van der Horst, vrijwilliger in het Hofje van Aerden in Leerdam, vertelt in de gids over de historische moestuin in de Glasstad en boswachter René Garskamp deelt veertien tips in de Zouweboezem. Kars Veling van de Vlinderstichting buigt zich over het paargedrag van het Oranjetipje. Verder lezen we dat de polders Bolgarijen en Autena het grootste griendencomplex van ons land vormen en dat Paveijen een verdwenen middeleeuws kerkdorpje is bij Culemborg.

De Struingids tussen Lek en Linge is in opdracht van de gemeente Vijfheerenlanden, Vrijstad Vianen en Leerdamglasstad.nl ontwikkeld, in samenwerking met gemeente Culemborg en de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Emmie Nuijen en ik (Jan van den Berg) hebben de gids weer gemaakt, samen met veel andere experts.

De Struingids is gratis af te halen bij o.a. het TIP Leerdamglasstad.nl, VVV Vianen en TIP Culemborg. Op de website is ook de digitale versie te lezen. De gids kan ook besteld worden via www.struingids.nl, tegen een kleine tegemoetkoming.

Back To Top