Allereerste Struingids verschenen

Struingids

De eerste Struingids is verschenen, een handige gids over wandelen en ontdekken langs de rivieren. Er staat veel informatie in over natuur, landschap, cultuur en natuurlijk mooie routes om te struinen. De gids is een initiatief van Rivier Actief en Studio Finton, samen met mensen uit het gebied. Het enthousiasme van deze mensen heeft ervoor gezorgd dat er elk voorjaar een Struingids komt.

Een greep uit  de onderwerpen: 
Boswachter Twan Teunissen neemt je mee naar zijn favoriete plekken in de Millingerwaard. Kasper Heineke vertelt hoe hij al 10 jaar kinderen onvergetelijke jeugdherinneringen aan de Waal meegeeft. Lex Roeleveld neemt je mee op ‘een wereldreis door een stukje typisch Nederlands landschap’, met uitzonderlijk laag water.

De struinroutes gaan o.a. door de Oude IJsselstreek en langs Linge, Waal en Maas. Verder krijg je een kijkje in een aantal projecten in de uiterwaarden, waar in snel tempo agrarisch of industrieel gebied wordt omgetoverd tot natuurparadijsjes.

De gids is gratis te verkrijgen op alle pontjes van UitRwaarde en op diverse ophaalpunten in het rivierengebied. Deze punten zijn te vinden op www.struingids.nl. Op deze website is ook de digitale versie te lezen.

Back To Top